Încărcare copertă... Trage de copertă pentru repoziționare
x
Play video and select frame to capture or upload thumbnail
  Play   Capture Upload Own Image

„CRIZANTEMA DE AUR” , EDIŢIA 54

By Super User in General 899 vizualizări 15th Oct, 2021 Durată videoclip: N/A
Romanțele românești vor răsuna și în acest an de la Târgoviște, în perioada 21-23 octombrie. Festivalul „Crizantema de Aur” ajunge la ediția cu numărul 54, iar preselecțiile pentru concursurile de interpretare vor debuta la începutul lunii septembrie.

Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur” va avea anul acesta a 54-a ediție, una dedicată tinerilor interpreți de romanțe.

Pregătirile pentru organizarea festivalului au început deja, iar la începutul lunii septembrie vor debuta preselecțiile regionale pentru concursul de interpretare. Acestea sunt organizate pe regiuni, astfel: Ardeal – 3 septembrie, Moldova – 4 septembrie, Oltenia- Banat și Dobrogea -10 septembrie, iar Muntenia pe 11 Septembrie. Pentru Republica Moldova va avea loc o preselecţie regională, realizată în perioada 01-10 septembrie, în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău. Pe de altă parte, pentru concursul de creație, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Uniunea Muzicienilor din Moldova vor organiza preselecția romanțelor înscrise în competiție, în perioada 05 - 10 septembrie. Organizatorii promit ca ediția de anul acesta va fi una specială și ne îndeamnă să ne îndreptăm atenția către romanțe.

Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur” se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română.

0
0
0
0
0
0
Comments (0)
Unable to load tooltip content.
Cron Job Starts