Garnitură de nota 10 plus – Cartofi la cuptor în unt și usturoi – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
2 kg cartofi
200 g unt
4 linguri smântână
140 g cașcaval
8 căței de usturoi
sare, pătrunjel
Mod de preparare:
1. Pentru început, curățăm cartofii. Îi punem la fiert la foc mic într-o oală cu...
Garnitură de nota 10 plus – Cartofi la cuptor în unt și usturoi – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
2 kg cartofi
200 g unt
4 linguri smântână
140 g cașcaval
8 căței de usturoi
sare, pătrunjel
Mod de preparare:
1. Pentru început, curățăm cartofii. Îi punem la fiert la foc mic într-o oală cu apă.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt pătrunjelul. Cașcavalul îl dăm prin răzătoarea mică.
3. Într-un bol, adăugăm untul moale, pătrunjelul, cașcavalul și usturoiul zdrobit.
Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
4. După ce s-au răcit, tăiem cartofii în jumătate și îi așezăm într-o tavă tapetată cu unt. Pe deasupra, adăugăm uniform sosul pregătit anterior.
Punem tava în cuptor și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 10-15 minute.
Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Mai mult