Informații Grup
Titlul grupului:
Group Description:
Targovistenii sarbatoresc in fiecare an prima atestare documentara a orasului, mentiune facuta intr-un document de la 1396, a cruciatului bavarez Johann Schlyberger, care a vizitat orasul cu ocazia pregatirilor pentru lupta de la Nicopol. Tara Romaneasca era condusa atunci de Vlad Uzurpatorul, in scurta sa domnie intercalata intre cele doua domnii ale lui Mircea cel Batran.

Revenind la Ziua Targovistei, decizia sarbatoririi a fost luata in 1993. Atunci s-a format o comisie din care au facut parte primarul florin Tudor, arhiepiscopul Vasile Costin, istoricii George Coanda si Mihai Oproiu cat si un reprezentant al Consiliului Judetean.

Propunerea comisiei a fost aprobata de Consiliul Local al Targovistei. Prima sarbatoare s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, 8 si 8 septembrie 1993. Din program au facut parte un Te Deum prin care s-a ridicat blestemul pe care Sfantul Nifon l-ar fi aruncat asupra lui Radu cel Mare care se rasframgea conform traditiei si asupra cetatii Targoviste, un pelerinaj pe traseul Mitropoliei - Primaria Targoviste, o sedinta solemna a consiliului local, in care s-au acordat primele titluri de cetateni de onoare, dar si cateva spectacole tinute de artisti si trupe targovistene.
Unable to load tooltip content.

Alte Grupuri de socializare ale membrilor Targoviste.Ro

Cron Job Starts