x
Play video and select frame to capture or upload thumbnail
  Play   Capture Upload Own Image

Promo Babel 2023 - FORME - 3-11 iunie 2023

By Teatrul Tony Bulandra in General 105 vizualizări 4th Iun, 2023 Durată videoclip: 00:00:13
Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL, organizat de Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgovişte, a ajuns la cea de a XI-a ediție, care se desfăşoară în perioada 3-11 iunie 2023.
Definit încă de la început ca o întâlnire a artelor, festivalul a aşezat în centrul demersului de alcătuire a programului din acest an, conceptul de FORME, elemente esențiale în procesul de creație.
Şi cu această ediție adăugăm un nou capitol în cartea invitaților de renume din întreaga lume.
Au fost invitate trupe de artişti de pe continentul european, din țări precum Franța, Italia, Belgia, Polonia, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, dar şi de pe alte continente, din țări ca Japonia, Argentina, India, Coreea de Sud, Irak, China, sau Kazahstan, unii revin în festival, alții sunt la Târgovişte pentru prima dată. Se vor afla aici, alături de artişti vizuali, cineaşti, dansatori şi muzicieni binecunoscuți.
Invitați speciali sunt actorii Teatrului Academic Regional Donetsk din Mariupol, bombardat de invadatorii ruşi, în martie 2022. La patru luni de la tragedie, actori ai teatrului distrus au creat la Ujgorod, unde s-au refugiat, spectacolul Strigătul Națiunii.
Teatrul și poezia sunt cele care i-au ajutat pe oameni să trăiască și să continue.
- Vanessa Redgrave

În deschiderea festivalului va fi prezentată prima co-producție româno-coreeană din românia, Argonautas de Darko Lukić, în regia lui Mc Ranin (Teatrul Tony Bulandra și Asociația Teatrală din Coreea de Sud)

Îndeplinindu-şi scopul de a avea şi un caracter multidisciplinar şi educativ, programul festivalului include seria Întâlnirilor BABEL, la care publicul poate primi răspunsuri la întrebările iscate de spectacolele invitate, dar şi workshopuri, lansări de carte şi proiecții de film.
Ediția a XI-a a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL ținteşte să confirme încă o dată adevărul fundamental care a prezidat la naşterea lui: într-o lume măcinată de divergențe, e nevoie de ARTĂ pentru a naşte unitatea spirituală a umanității.

0
0
0
0
0
0
Comments (0)
Unable to load tooltip content.
Cron Job Starts