Informații Pagină
Titlu Pagină:
Descriere pagină:
Muzeul adăpostește artefacte unice în România dar și în Europa Centrală și de Sud-Est. Printre acestea, cele mai vechi recipiente de piatră din lume folosite pentru prepararea ocrului cu care oamenii preistorici știau a se împodobi; singurele vârfuri de fildeș descoperite pină acum în România cu vechime de peste 20 000 de ani, cel mai vechi colier de melci decsoperit tot în România (are peste 29.000 de ani vechime) și, nu în ultimul rând, singura și cea mai veche pâine carbonizată descoperită în România.

Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște nu este doar un muzeu. Sau nu este un simplu muzeu. Este un loc în care se face și cercetare - deși nu are decât trei angajați! - , un loc în care se face școală, un loc în care vechiul - paleoliticul- se îmbină perfect cu digitalul. Pentru că toate reconstituirile, toate artefactele sunt dublate de explicații și filme informative care rulează pe tablete și pe plasme. Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic este primul de acest fel din România și din Europa Centrală și de Sud-Est. Exponatele sunt în principal descoperirile cele mai importante făcute în paleoliticul superior și mijlociu din România.

În interior este reconstituită una dintre cele mai mari peșteri dintr-un muzeu din România și singura în care se regăsesc oameni de Neanderthal realizați cu respectarea tuturor exigențelor privind morfologia, surprinși în cele mai caracteristice preocupări, alături de un Homo Sapiens din Paleoliticul Superior, într-o firească ipostază de vânătoare.

Modalitatea de expunere reflectă o concepție modernă, cum ar fi ecranele pe care rulează scurte filme cu reconstituirea procedeelor tehnologice de realizare a uneltelor și armelor din piatră și os.

Un muzeu viu, care trebuie descoperit pas cu pas, exponat cu exponat.

Adresă:
Unable to load tooltip content.
Cron Job Starts